viernes, 29 de octubre de 2010

5. Inici treball Comissió Convivència: Revisió i domini dels documents MARC que facilita el Departament d’Educació per elaborar el Pla de Convivència.

Objectius
Familiaritzar-se amb el document Marc proporcionat pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Aportar documentació  i material relacionat amb el tema de convivència.

Temporalització: setmana del 18 al 29 d’octubre - 6 hores

Descripció del treball realitzat
Ens trobem la Comissió de Convivència, però només la formada per l’equip docent, la directora i jo, per reduir l’excés de trobades amb els mestres dins i fora de l’horari escolar i que comporti un sobreesforç al dia a dia de la vida educativa dels professionals. 
Aquesta decisió facilitarà l’agilitat del llarg procés d’anàlisi de la situació actual de la nostra comunitat educativa.

Durant 4 trobades amb aquesta comissió llegim en grup tot el document sencer que ens dona una visió global del que hem de fer durant aquest curs i el vinent.
A part, també ens serveix per començar a discutir aspectes que hem de tenir en compte a l’hora d’organitzar-nos: horaris de trobades, funcionalitat de les trobades, materials que ens poden servir com a ajuda, activitats que es demanaran a la resta de comunitat, etc.

Acords prioritzats i Compromisos
Tot i llegir el document en conjunt i fer comentaris tots plegats, demano a les participants que es descarreguin el document del web i poder-lo llegir atentament i destacar aspectes que creuen que son importants a tenir a en compte a l’hora de treballar conjuntament.

Indicadors d'Avaluació
La lectura de tot el document i d’altres d’interès que ens puguin oferir visions i informacions diferents sobre altres experiències en Convivència dins i fora del nostre país.

sensacions que s'han tingut
Després de la primera reunió, he comprovat que les coordinadores de cicle i la mestra d’educació especial, estan molt sensibilitzades amb el tema i que estan molt motivades a poder col·laborar en aquest procés.
De fet aquesta motivació es pot veure clarament,en el fet que en algunes ocasions i dins d’aquesta primera activitat de lectura i familiarització amb el document Marc, hem hagut de fer les reunions a fora de l’horari escolar, de 17 a 18 hores de la tarda. 

Webs consultades
Claus per a l’èxit d’un Pla educatiu d’entorn
Pla educatiu d’entorn
Plans educatius d’entorn. Document marc
Centres de Recursos Pedagògics:
Edualter: Xarxa de Recursos Educatius d’Educació per la Pau, el Desenvolupament i la Interculturalitat: www.edualter.org/bd/temas.ca.php3?tema=eres

No hay comentarios:

Publicar un comentario