domingo, 17 de octubre de 2010

2. Detecció de les necessitats en relació al PdC i revisió documents oficials de centre

 
Objectius
Revisar la documentació de centre.
Extreure dels documents a analitzar les necessitats, els punts forts i dèbils en matèria de convivència.

Temporalització: 8 hores - Setmanes de l'1 al 10 d'octubre

Descripció del treball realitzat
Durant aquests dies he realitzat una tasca més individual d'anàlisi dels diferents documents que conformen el projecte de l'escola on estic fent les pràctiques i tot i que era coneixedors de molta informació (trets identitaris, tarannà, fonaments) he pogut analitzar més detingudament tots aquelles punts relacionats amb el fet de Conviure, o sigui que tenen relació amb el Projecte de convivència.

De tots els documents que detallo a continuació he fet una lectura acurada, tot extraient els punts vinculats al futur projecte de convivència.

En alguna ocasió he tingut la oportunitat de poder parlar sobre alguns documents o parts d'ells amb la directora del centre i així conèixer la visió de la persona que des de fa uns anys dinamitza i dirigeix l'escola per acomplir amb els propòsits de tots els documents analitzats.


Indicadors d'Avaluació
Poder revisar tots els documents i extreure’n conclusions de l’anàlisi.
PEC Projecte Educatiu de Centre
PAC Pla Anual de Centre
RRI Reglament de Règim Intern
Projecte Lingüístic del Centre
Pla d’Acollida
PAT Pla Acció tutorial

Grau de satisfacció
Estic satisfet de poder accedir a aquest volum d’informació que m’ha brindat el centre. Podria assegurar que si no hagués estat treballador de l’escola amb alguns d’aquests documents hauria estat molt més difícil poder treballar.

Sensacions que s'han tingut

Ha estat una feina més individual, però a la vegada molt necessària per poder fer un anàlisi més profund del centre. He pogut comprovar que moltes de les accions que es duen a terme sobre pel que fa a la mediació dels conflictes no estan concretades en els documents, però això és degut que alguns d'aquests documents no estan del tot actualitzat i durant aquests últims anys, l'escola s'ha format en aquest tema i s'han iniciat motes estratègies de millora.

Se'm planteja la necessitat de poder treballar en propers mesos, quan dediquem el temps a proposar actuacions per al Projecte de Convivència on poder plasmar aquestes noves maneres de fer.

Observacions personals
Parlant amb l’equip directiu es comprova que en moltes ocasions molts dels documents haurien de ser actualitzats constantment doncs es prenen mesures de millora que s’haurien de poder reflectir en paper, però que per falta de temps material i de coordinar-se amb els diferents professionals que conformen la comunitat educativa es fa difícil aquesta tasca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario