sábado, 16 de octubre de 2010

1. Disseny idea de treball i posada en comú amb Equip directiu. Concreció Pla de treball



Objectius
Planificar, organitzar i desenvolupar el pla de treball.
Exposar la idea del treball a realitzar.
Aconseguir l'aprovació de l'equip directiu.
Traçar els primers acords en la posada en marxa.

Temporalització: 8 hores - Setmanes del 20 de setembre a l'1 d'octubre

Descripció del treball realitzat
Com a membre de l'equip docent de l'escola de primària on exerceixo com a mestre especialista d'anglès sabia de la necessitat material d'elaborar el Projecte de Convivència i a la vegada la necessitat vivencial de poder-lo crear i posar-lo en marxa en uns moments socials en que el conviure ens ocupen una gran part de les preocupacions dins de la vida escolar. 
Ja durant el meu pràcticum I en el que vaig basar la meva intervenció en un cas d'un alumne amb TDAH i Trastorn de conducta, vaig prendre la decisió que m'agradaria ocupar-me de dinamitzar i posar en marxa l'elaboració d'aquest document. A final de juny, ho vaig mig comentar amb els membres de l'equip directiu, dels que vaig obtenir un sí condicional i l'aprovació del psicopedagog de l'EAP que faria del meu tutor extern.
En començar, era hora de planificar el Pla de treball i aquí va començar el meu camí com a psicopedagog encarregat de dinamitzar i supervisar aquest procés que s'esperava llarg i de força treball.

En un primer moment i durant una reunió amb l'equip directiu vam parlar de les meves intencions de les que eren coneixedors des del juny passat.
En una segona sessió, vaig presentar el primer esbós del Pla de treball que m'havia proposat portar a terme. Vam llegir tota la proposta aturant-nos sobretot en els apartats d'aplicació-execució del pla, i en conseqüència la proposta de dividir el Projecte de Convivència en dos anys.
També vaig fer coneixedor del Pla de treball al que seria el meu tutor extern, el psicopedagog de l'EAP, que ens atén a l'escola un cop per setmana.  

Acords prioritzats

La direcció del centre em va aconsellar de dividir el projecte en dos parts, doncs degut als horaris dels docents i la quantitat de projectes en que està immers l'escola ens podríem trobar amb poca participació i/o malestar provocat per l'allau de reunions i fronts oberts.

És per això que de tot el projecte en que hi havia 4 fases: sensibilització, diagnosi, propostes de noves actuacions i elaboració del Projecte, vam arribar a l'acord de treballar durant aquest curs la primera i segona fase (sensibilització i diagnosi) i deixar per al curs vinent, amb la informació recollida, la proposta de noves actuacions i l'elaboració del document sencer.

Compromisos

Després d'analitzar el primer pas en redactar el pla de treball i presentar-lo a l'equipo directiu, m'he adonat que un inconvenient ha estat el fet que el meu pràcticum dura només un semestre i que l'execució de les fases del Projecte de convivència les podríem temporalitzar al llarg de tot el curs. Aquesta visió espai-temporal de setembre a juny, m'ha costat de separar entre la meva feina com a mestre i com psicopedagog. De totes maneres, ja ha quedat clar que la meva implicació en el projecte em demana la continuïtat fina el final de l'execució d'aquest el proper juny del 2012, compromís que he acceptat amb molt de gust.
Aquest fet m'omple de satisfacció ja que rebo de l'equip directiu i del psicopedagog de l'EAP tot la seva confiança en el desplegament d'aquesta tasca.

Indicadors d'Avaluació

Aprovació del document Pla de treball per part de la direcció del centre i el psicopedagog de l'EAP.

Observacions personals

Una de les primeres decepcions amb les que m'he trobat en presentar el meu projecte ha estat l'advertència que m'ha fet l'equip directiu pel que fa al tema d'involucrar els meus companys d'escola, que tot i saber que són molt pencaires, em trobaria amb certes persones reticents a fer feina extra. Això em fa que pensar que haig de preparar-me molt bé com els hi demano segons quines coses.

Bibliografia
Decret 279/2006, de 4 de juliol sobre drets i deures de l’alumnat.

Enllaços a altres blogs o webs



No hay comentarios:

Publicar un comentario