sábado, 11 de diciembre de 2010

11. Disseny i preparació “Jornada de treball i reflexió entorn el Projecte de Convivència “activitats – Equip directiu i comissió convivència: activitats famílies.


Objectius
Dissenyar i planificar les actuacions de sensibilització adreçades a tota la comunitat, especialment a les famílies i persones externes de l'entorn.
Dinamitzar el treball d'equip entre docents i comunitat educativa.

Temporalització: Setmanes de l'1 al 10 de desembre de 2010 (4h)

Descripció del treball realitzat
Ens hem reunit en moltes ocasions amb l'equip directiu per dissenyar una jornada de reflexió i treball amb les famílies i persones de l'entorn educatiu.
La idea va sorgir de la necessitat d'implicar molt més les famílies en la presa de decisions conjuntes en la dura tasca d'educar els seus fills/es.
Com poder treballar amb les famílies i poder fer les activitats proposades als altres grups de treball de manera que poguessin treballar i reflexionar en grups? Doncs vam pensar en fer una jornada on s'expliqués el treball que s'estava fent amb el Projecte de convivència, la fases d'aquest i la importància d'implicar tota la comunitat educativa en l'elaboració del Pla de Convivència. La Jornada ens serviria per a explicar-ho i a la vegada poder fer les activitats de sensibilització pertinents per a poder fer després l'anàlisi i diagnòstic.
Es demana de la col·laboració de l'Ampa que ja és coneixedora del Projecte.
S'envia una primera circular on s'explica a grans trets la nostra intenció i es demana col·laboració. S'adjunta una primera activitat de reflexió individual, semblant a la realitzada pels alumnes, personal docent i personal no docent que treballa a l'escola. Les famílies disposen d'una setmana per omplir-la i lliurar-les a les tutories. En aquesta circular s'anuncia la Jornada i es demana confirmació d'assistència per poder preparar després la sessió en grups. Actualment estem en aquest punt de l'activitat i s'espera rebre les respostes al final d'aquest  primer trimestre.

Al claustre de mestres es demana col·laboració, ajuda, per el dia de la Jornada per poder dinamitzar els grups de treball amb les famílies.
Amb l'Ampa, degut a que la propera setmana es reuneixen en Assemblea general de pares es portarà a taula la proposta i es començarà fer ressò de la Jornada. HE dissenyat un cartell publicitari per a penjar a l'escola i d'altres centres educatius formals i no formals, centres esplai, ajuntament, etc...
 
Grau de satisfacció
Aquesta apartat ha suposat un gran treball i dedicació per la part de l'equip directiu, doncs ha estat un treball intens i en que han dedicat un ample espai de temps en redactar la carta, dissenyar l'activitat i la jornada, parlar amb l'Ampa, etc.
Faltarà acabar de definir molt bé què parlarem, qui explicarà cada apartat del projecte i com ens distribuirem els grups de treball el dia de la jornada.
Aquest treball el durem a terme en la propera setmana, i el mes de gener seguirem treballant fins el dia de la trobada que esperem que sigui tot un èxit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario