viernes, 10 de diciembre de 2010

10. Presentació al claustre de la situació actual del projecte de convivència: sensibilització i diagnosi.

Objectius
Compartir el treball realitzat amb la resta del personal docent.
Incentivar la participació col·lectiva en futures actuacions dins del projecte i d'altres que es realitzin.

Temporalització
Es fa una reunió d'una hora en horari d'exclusiva.
Divendres 10 de desembre de 2010 a les 13'00 hores.
La preparació de la reunió suposa 2 hores de treball amb l'equip directiu.  

Descripció del treball realitzat
Es convoca a tot el claustre extraordinàriament per explicar en la situació que ens trobem dins del Projecte de Convivència.
Es mostra una presentació en format digital que està inacabada doncs pretén ser un document viu fins el final del Projecte.
En aquesta presentació s'explica què és el projecte de Convivència, la seva necessitat, els implicats, les fases del projecte, les activitats que s'estan realitzant, els resultats obtinguts d'aquestes activitats i les reflexions sorgides de l'anàlisi de cadascun dels apartats.

Avaluació
El grau de satisfacció
Es pot constatar que el treball realitzat a nivell particular, en grups de treball amb els altres docents i amb els alumnes a les classes de tutories, culmina en aquesta trobada, doncs és un moment on tothom s'adona que ha estat un treball d'equip d'escola. Un treball que ha implicat tota la comunitat educativa i es comencen a dibuixar les línies que seran les futures actuacions que es duran a terme i que ens portaran a l'elaboració d'un document viu i útil per a la nostra convivència dins la comunitat educativa.
Es respira alegria, no se si perquè s'aproxima el final del trimestre, però vull creure què és per la feina feta i fer l'esforç que ha suposat fer-la bé.

La sensació que hi havia al principi del projecte i on algunes persones del claustre pensaven que se'ls havia posat una feina extra que només els donaria més mal de caps que aspectes positius en el dia a dia de la vida escolar,  havia canviat. Ara en el moment de mostrar o rendir comptes de tot el que s'ha fet en sensibilització i diagnosis de l'escola pel que fa a conviure, la gent es mostra molt orgullosa i positiva dels resultats obtinguts. Deixem un espai de temps dins d'aquesta reunió perquè la gent expliqui anècdotes, moments curiosos, pensaments dels alumnes, frases importants que han viscut en aquest primer procés. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario